HAZAY ANNAMÁRIA ÉS HAZAY TÍMEA HONLAPJAKISGYERMEKKORI ZENEI NEVELÉS A SZÜLETÉSTŐL A KODÁLYI ELVEK ALAPJÁN
   
 
 
Hírek, újdonságok arrow Magunkról  
 
 
Hírek, újdonságok
A Ringatóról
Csicsergő énekes óvoda
Magunkról
Foglalkozások helye, ideje
Áraink
Cikkek, olvasnivalók
Dalok, mondókák
Galéria
Kapcsolat
Partner oldalak
Értesítő - Levelezőlisták
Kárpátifotó
Ajánlom a ringatót

Hazay Annamária

1975-ben születtem, Rákosmentén töltöttem gyerekkorom, és most is itt élek. Két gyermekem van, Barnabás (1998) és Bori (2001).

Óvónői és  tanítói diplomám van, a Budapesti Pedagógiai Intézet tanfolyamaival bővítettem tudásom (tehetséggondozás, fejlesztőpedagógia, gitár I-II).

2002-ben kért fel egy XVII. kerületi művelődési ház, hogy óvodásoknak való zenefoglalkozást vezessek. Nagy örömmel vállaltam, boldogsággal töltött el, hogy visszacsöppenhettem az óvodáskorúak világába. Két éven keresztül tartottam ezeket a foglalkozásokat, de a saját növekvő gyermekeim különórái közbeszóltak, nem tudtam tovább délutáni feladatot vállalni.

2006-ban újra felkerestek, hogy délelőttönként 2-3 éveseknek tartsak zenei foglalkozást. Ehhez azonban kevésnek éreztem a tudásom, ezért kerestem fel Gróh Ilonát, a Ringató program megálmodóját, segítséget kértem tőle. Úgy váltunk el, kértem: ha valamikor is úgy érzi, hogy kolleganőt szeretne maga mellé, minden vágyam megtanulni a kisgyerekkori zenei nevelés minden csínját-bínját. Akkor még ő sem gondolta volna, hogy még abban az évben meghirdeti az első Ringató módszertani tanfolyamot  J.  Annak elvégzése óta ez az életem. (2006).

Fontosnak érzem, hogy a művészeti nevelés mindennapos legyen a családok életében, melynek legtermészetesebb módja az éneklés. Szeretnénk elérni, hogy idővel ez már ne is tudatos, hanem ösztönös legyen. Nagyszerű éneklő közösségek alakulnak a helyszíneken, hétről hétre rendszeresen visszajáró családok iktatják be mindennapjaikba az énekeket, játékokat.

Persze ez már régen volt… most már közel kétszáz helyszínen több mint hetvenen tartunk Ringatókat. Nagy öröm számomra, hogy testvérem, Timi is hamar csatlakozott így 2007 óta már együtt dolgozunk Ilivel, újra építünk a kodályi alapokra.

Fantasztikus emberek állnak mellénk, jönnek a nagyrendezvényeinkre, szólnak kiadványainkon keresztül is a családokhoz is (Sebő Ferenc, Kobzos-Kiss Tamás, Bognár Szilvi, Berecz András, Szvorák Katalin, Szalóki Ági, Vakler Anna, Varró János, Tintér Gabriella, Navratil Andrea, Herczku Ági).

A Te hangodat ismerem alapítványunk feladata, hogy egyes kórházak PIC (perinatális intenzív centruma, azaz koraszülött osztály) osztályán jól ismert énekekkel, dünnyögőkkel próbáljuk a krízis helyzetben lévő szülőket átsegíteni a traumán, támaszt adunk nekik, hogy ők is kompetenssé válhassanak gyermekük gyógyulásában.

Szeretettel várlak benneteket a foglalkozásaimra!

Hazay Ancsa

 

 

 

A Ringató központi honlapja: www.ringato.hu
© 2013 MEDNEXUS Kft - designed & powered by Scenic Webdesign